In een slecht gevulde Euroborg, verloor Fc Groningen met 0-1 van Heracles Almelo. 

De ploeg van trainer Danny Buijs kon geen enkele indruk maken in deze wedstrijd. Passes waren onnauwkeurig, ballen werden slecht aangenomen en er werden (te) weinig kansen gecreeerd. Niet dat Heracles Almelo een sublieme wedstrijd speelde, maar er zat wel meer overtuiging in het spel.

In de 22e minuut kwamen de gasten, na een goed lopende aanval, op een verdiende voorsprong. Na goed breed leggen van Lucas Schoofs schoor Nikolai Laursen, via de onderkant van de lat, hard de 0-1 binnen. 

Fc Groningen kon daar weinig tegenover zetten. Vlak voor de pauze was Heracles Almelo nog een keer gevaarlijk. De vrije trap, genomen door Laursen, belande op de lat.

In de tweede helft probeerde de thuisploeg nog wel iets te doen aan die achterstand, maar kon het geen potten breken. Heracles Almelo bleef gemakkelijk overeind en schreef daarmee drie hele belangrijke punten erbij. Daarmee is het grootste degradatie gevaar eerst geweken, en heeft de ploeg zelfs nog kansen op de play-offs. Daar strijdt Fc Groningen ook voor , en meot het wel beter presteren om daar aan mee te kunnen doen.

Voor een uitgebreid fotoverslagen kun je klikken op het knopje Fotoverslagen.