Hoewel Fc Emmen met 2-0 won van Roda JC, is de ploeg van trainer Dick Lukkien nog geen kampioen. Omdat ook Volendam won (1-2 uit bij Fc Den Bosch) heeft de ploeg uit Drenthe nog 1 punt nodig. Dat moet dan gebeuren in de uitwedstrijd tegen Eindhoven.

Tegen Roda Jc kwam Emmen eigenlijk geen moment in gevaar. De ploeg begon erg sterk aan de wedstrijd, waar Roda geen antwoord op had. Er was veel beweging in de ploeg en er werd goed druk naar voren gezet. 

Na 7 minuten werd er goed druk uitgeoefend door Jari Vlak , die daarmee de bal veroverde en kon opstomen naar het strafschopgebied. Daar legde hij de bal keurig breed naar Jassin Assehnoun, die simpel binnen schoot, en zo na 7 minuten een 1-0 voorsprong noteerde.

Fc Emmen had voor de rust genoeg kansen om de voorsprong uit te breiden, maar Reda Karchouch sprong daar slordig mee om. Tien minuten voor het rustsignaal moest Roda JC met tien man verder. Aanvoerder Richard Jensen van Roda hield Karchouch stevig vast op weg naar het doel, waardoor scheidsrechter Van Boekel niets anders kon doen dan de rode kaart te trekken.

In de tweede helft bleef Emmen de betere ploeg en had ook wel wat kansen , maar Roda stelde teleur. 

De beslissing in de wedstrijd viel inde 77e minuut. Een goed lopende aanval betekende de uiteindelijke 2-0 overwinning. Een uitstekende steekpass van Toufiqui bereikte Bernadou. De fransman legde goed breed op invaller Guclu, die daarmee simpel zijn eerste doelpunt voor de Emmenaren kon maken.

Na het laatste fluitsignaal moest Fc Emmen nog ruim tien minuten afwachten of het kampioenschap binnen was. De wedstrijd van Volendam was onderbroken , waardoor de uitslag later viel te noteren. Volendam won uiteindelijk gelukkig in Den Bosch, waardoor Fc Emmen nog 1 punt moet binnenhalen.

Een uitgebreid fotoverslag te zien via de knop Foto verslagen