FC Emmen werd vanmiddag kampioen in de 2e Divisie door een 2-1 overwinning op Vitesse o21. Ook De Graafschap o21 won zijn wedstrijd (2-0) en daardoor eindigden beide ploegen met 16 punten uit 7 wedstrijden. Ook het doelsaldo was gelijk (+8), maar omdat FC Emmen meer doelpunten maakte (18 om 14) eindigt de Drentse ploeg op de 1e plaats.

FC Emme o21 begon voortvarend aan de wedsrrijd en kreeg in de 12e minuut een terecht toegekende strafschop. Dit buitenkansje was echter niet besteed aan Guus Offerhaus en zo bleef het een blanco stand tot aan de 32e minuut. Kian Slor kon alleen afgaan op de keeper. Vrij gemakkelijk omspeelde Slor de keeper en kon zo beheerst de 1-0 binnen tikken. 

Voor rust werd het nog 2-0. Dat gebeurde in de 43e minuut. Remy van Ekeris gaf een afgemeten voorzet op Joris Adams, en deze kon rustig de 2-0 binne tikken.

In de 2e helft probeerde Vitesse wel terug te komen, kreeg het ook wel een paar mogelijkheden, maar kwam maar eenmaal tot scoren. In de 59e scoorde Hernandez nog wel 2-1 , maar verder kwam Vitesse niet. Na het laatste fluitsignaal was het nog even wachten op de uitslag van De Graafschap, maar daarna kon er gefeest worden. Volgend sei`oen mag de ploeg in de 1e Divisie acteren. Dat gebeurt dan met de nieuwe trainer Nico Haak.